جزئیات راه اندازی مدارس معارف توسط حوزه های علمیه
دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش از ورود حوزه های علمیه به راه اندازی مدرسه در سراسر کشور خبر داد. و گفت: پیش بینی می شود برای سال تحصیلی آینده ۲۰ مدرسه معارف تاسیس شود.
علیرضا حاجیان زاده به زمان شکل گیری ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: این ستاد سال ۸۵ تأسیس شد. و امروز قریب به ۱۴ سال است حوزه علمیه و آموزش و پرورش در قالب این ستاد. فعالیتهای مشترکی را با یکدیگر انجام میدهند. که عمده این فعالیتها در زمینه تبلیغ علوم دینی از جمله اقامه نماز جماعت. نشست و گفتگوی دینی با دانش آموزان و معلمان.اعزام مبلغ به مدارس در مناسبتهای مختلف و همچنین شامل برخی فعالیتها در موضوعات مختلف پژوهشی، تبلیغی و تبادل نیروی انسانی میشود.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش تأسیس مدارس علوم و معارف اسلامی را یکی از این فعالیتهای مشترک برشمرد و عنوان کرد: در راه اندازی مدارس علوم و معارف اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و مدرسه علمیه شهید مطهری سبقه ای طولانی دارند.و قریب به ۲۰ سال است که در قالب مدارس صدرا و مدارس عالی شهید مطهری تاکنون حدود ۲۰۰ مدرسه علوم و معارف اسلامی تأسیس کرده اند.
وی افزود: در حال حاضر متقاضی رشته معارف و علوم اسلامی در سراسر کشور ۲۵ هزار دانش آموز است. در حالی که ظرفیت مدارس موجود تنها جوابگوی ۵ هزار دانش آموز بوده بر همین اساس ستاد برای رفع این مشکل تصمیم گرفت. از ظرفیت حوزههای علمیه سراسر کشور در راستای راه اندازی مدارس علوم و معارف اسلامی بهره ببرد. و به نوعی حوزه به کمک آموزش و پرورش بیاید.
حاجیان زاده با بیان اینکه حوزه علمیه در حال حاضر در شرف تنظیم برنامههای اجرایی و زیرساختهای لازم است. و بر همین اساس نمیتوان آماری دقیق از این حوزهها ارائه کرد، گفت: تاکنون تعدادی مدرسه در حوزه علمیه راه اندازی شده و امیدوار هستیم به تدریج این روند ادامه داشته باشد. و این ظرفیت برای دانش آموزان متقاضی فراهم شود.
وی ادامه داد: مجوز کلی تأسیس این مدارس برای حوزههای علمیه صادر شده. اما هر یک از حوزههای علمیه بخواهند مدرسه علوم و معارف اسلامی تأسیس کنند. باید ابتدا مکان و مدیر را به کمیته مربوطه معرفی کنند. تا بعد از تصویب بتوانند به راه اندازی و تأسیس مدرسه اقدام کنند. بر همین اساس آموزش و پرورش به حوزههای علمیه سراسر کشور اعلام کرده تا تقاضای خودشان را برای تأسیس مدرسه علوم و معارف اسلامی سال تحصیلی آینده اعلام کنند.
بیشتر بخوانید:
دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش افزود: پیش بینی میشود. برای سال تحصیلی جدید با کمک حوزههای علمیه بین ۱۰ تا ۲۰ مدرسه تأسیس شود.هدف گذاری که در این اقدام صورت گرفت. این بود که قرار شد. با کمک حوزههای علمیه در هر استان حداقل یک مدرسه دخترانه و پسرانه علوم و معارف اسلامی تأسیس شود.
وی افزود: البته تاکید میشود. که در تأسیس این مدارس برای هیچ یک از حوزههای علمیه الزام و اجباری وجود ندارد. حتی در تأسیس آن نیز قائل بر شتاب زدگی نیستیم. بلکه حوزههای علمیه با توجه به توانایی و ظرفیتی که دارند. میتوانند در این امر مشارکت داشته باشند.
حاجیان زاده خاطرنشان کرد: ارتباط بین آموزش و پرورش و حوزه علمیه یک ارتباط معنوی است. و روحانیون حوزوی با فعالیت در مدارس علمیه علوم و معارف اسلامی میتوانند در قلوب نسل آینده تأثیر گذار باشند و بسیاری از شبهات و سئوالات آنان را پاسخ دهند.
منبع : خبرگزاری مهر