برای دریافت فایل pdf شیوه نامه ۱۳ به انتهای همین صفحه مراجعه کنید.
مقدمه
تربیت بدنی و ورزش جزء لاینفک تعلیم و تربیت و وسیلهای برای رسیدن به سلامتی جسمی و روحی کودکان و نوجوانان است .
ورزش امری تفننی و وسیلهای صرفاً برای سرگرمی و مشغولیت نیست . و لذا در سیره پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در مورد توجه بوده است .
از این روست که در اهداف دوره های تحصیلی وزارت آموزش و پرورش در بخش زیستی پرداختن به ورزش را برای حفظ سلامتی جزء اهداف آورده و در بند ۵ – ۵ سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور نیز توسعه تربیت بدنی و ورزش در مدارس از سوی
رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از مولفه های تحول بنیادین در عرصه آموزشی کشور برشمرده شده است .
همچنان که در یکی از فرازهای فصل هفتم راهکار یک سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به ورزش و تفریحات سالم فردی و گروهی اشاره شده است .
تهیه این سند تحول بنیادین یک ضرورت حیاتی بود. که انجام شد.و محتوای سند هم آن طوری که صاحب نظران آموزش و پرورش ابراز کردند. که بسیاری هم خودشان دستاندرکار تهیه این سند بودند. آن طوری که آنها اظهار کردند.سند از لحاظ تخصصی از لحاظ حرفهای سطح خیلی بالایی دارد بسیار محکم و متقن و مطلوب است. خب باید تحقق پیدا کند.
آنچه من مطالبه میکنم و توقع دارم. از دستگاه آموزش و پرورش این است. که زمان بندی کنید. یک زمانی را مشخص کنید و بگویید. تا چه مدتی این سند تحقق کامل پیدا خواهد کرد. البته کار سختی است. این کار سخت باید انجام بگیرد .دستگاههای مختلف همه باید کمک کنند و آموزش و پرورش همه باید کمک کنند.
اهداف
توجه به این امر و برنامه ریزی در امر ورزش برای دانش آموزان موجب میشود .
۱ – دانش آموزان از نشاط روحی و سلامت جسمی برخوردار شوند و از مفاسد تربیتی و اخلاقی مصون بمانند .
۲ – توانایی فعالیت های گروهی را در یک برنامه دلخواه پیدا کنند .
۳ – احساس مفید بودن در جمع نمایند .
۴ . بخشی از اوقات فراغت شان به صورت مطلوب پر شوند .
۵ – حداقل در سه رشته ورزشی مهارت پیدا کند .
برای دریافت شیوه نامه ۱۳ اینجا کلیک کنید.