• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 18 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
    19
  • کد خبر : 3583
  • 02 دی 1399 - 11:18
مدارس هدی

معرفی دبیرستان های معارف هدی در سراسر کشور

معرفی دبیرستان های معارف هدی در سراسر کشور

دبیرستان های معارف هدی با توجه به اهمیت تعامـل هدفمند نهـادهای حـوزوی با آمـوزش و پرورش در تسهیل دستیابی به اهداف عالی ترسیم شده است .

در عرصـه تعلیـم و تربـیـت در نـظام اسلامی، موجب شد .که در سال ۱۳۶۸، پنج سال پس از تأسیس جــامعه الزهرا علیها السلام با فرمان حضرت امام خمینی رحمت الله علیه .

اعضای محترم هیئت مؤسس این مرکز حوزوی، با شناختی بلند و درست از نیازهای آن روز جامعه اسلامی، با کسب مجوز قانونی از وزارت آموزش وپرورش، دبیرستان دخترانه ی علوم ومعارف اسلامی هدی رادر قم تأسیس نمایند.

با پذیرش ۳۴ دانش آموز در پایه اول دبیرستان در رشته علوم و معارف اسلامی،کار تربیت دختران عالم و متخلّق به اخلاق و آداب اسلامی را در این مدارس آغاز نمایند.

 دبیرستان های معارف هدی

شعب مدارس معارف هدی

ردیفجنسیتنوع مدرسهاستان و شهرستانسال تاسیس
۱دخترانهدبیرستان معارف هدیقــم۱۳۶۸
۲دخترانهدبیرستان معارف هدیکـــرمــان۱۳۷۱
۳دخترانهدبیرستان معارف هدیبـــوانـــات۱۳۷۲
۴دخترانهدبیرستان معارف هدیکــــهنـــوج۱۳۷۴
۵دخترانهدبیرستان معارف هدیرفســــنجـــان۱۳۸۷
۶دخترانهبزرگسالان معارف هدیقــــم۱۳۹۵
۷دخترانهدبیرستان معارف هدی اقـــلـــیــــد۱۳۹۷

در سال ۱۳۹۵ تنها دبیرستان بزرگسالان علوم و معارف اسلامی سراسر کشور، در قم ایجاد گردید. در سال جاری جمعاً ۱۰۸۶ دانش آموز دراین دبیرستانها در حال تحصیل هستند.

براساس اسناد فرادستی وزارت آموزش و پرورش، بالاخص سند تحول بنیادین و سند برنامه ی درسی، رشته ی علوم و معارف اسلامی به عنوان یک رشته ی مستقل و دارای هویت ممتاز و متمایز شناخته شده است.

بدین ترتیب اهداف خاص این رشته تدوین و مصوب شده؛ کتب درسی اختصاصی این رشته توسط کارشناسان تألیف شده است .

جهت گیری حوزوی در کتبی مانند اصول عقاید، ادبیات عرب، احکام، تاریخ اسلام و اخلاق لحاظ شده است و علاوه بر برنامه ی آموزشی اصلی. دروس اخلاق و احکام برای دانش آموزان به عنوان دروس فوق برنامه در نظر گرفته شده است.

دانش آموزان مدارس علوم و معارف اسلامی پس از دریافت دیپلم میتوانند در صورت تمایل در آزمون ورودی حوزه های علمیه شرکت نمایند .

و یا میتوانند پس از دریافت دیپلم و پایان دوره ی پیش دانشگاهی -براساس نظام قدیم- یا پایه ی دوازدهم نظام جدید در زیرمجموعه ی کنکور سراسری ادبیات و علوم انسانی شرکت نموده. و پس از قبولی با توجه به رتبه ای که کسب نمودهاند از میان تمامی رشته های زیرمجموعه ی ادبیات و علوم انسانی انتخاب رشته نموده و ادامه ی تحصیل دهند.

هر ساله تعداد زیادی از دانش آموختگان این مدارس جذب جامعه الزهرا علیهاالسلام حوزه های علمیه و دانشگاه های کشور می شوند . با توجه به آموزش های مناسبی که در طول سالهای تحصیل در این رشته داشته اند در عرصه های علمی و فرهنگی در مراکز آموزش عالی پیشتاز و موفق هستند.

در سال گذشته جمعا ۱۸۶ نفر از دبیرستان های علوم و معارف اسلامی هدی فارغ التحصیل و از این عزیزان ۱۶ نفر در جامعه الزهراعلیهاالسلام و ۶۸۱ نفر در دانشگاههای سراسر کشور پذیرش شده اند.

در سالهای گذشته رتبه های بسیار عالی دو رقمی و سه رقمی دانش آموزان این مدارس درکنکور سراسری، بسیارچشم گیر بوده است از جمله:

  1. رتبه ۱۳ سال ۷۶
  2. رتبه ۹۵ سال ۸۴
  3. رتبه ۱ کنکور دانشگاه آزاد ۱۳۹۵
  4. رتبه ۶۲ سال ۹۱
  5. رتبه ۷۶ سال ۹۲
  6. رتبه ۱۹ سال ۹۱
  7. رتبه ۹۱ سال ۹۱
  8. رتبه ۴۹ سال ۹۳
  9. رتبه ۱۷۲ سال ۹۴
  10. رتبه ۲۲ سال۹۹

همچنین در آزمون ورودی جامعه الزهراعلیهاالسلام رتبه های بسیار عالی دانش آموزان این مدارس، همواره چشمگیر بوده است. از جمله در آزمون سال ۸۶ ، رتبه اول و دوم و نیز در سال ۸۴ رتبه های دوم و سوم در این آزمون از دانش آموزان دبیرستان علوم و معارف اسلامی هدی بوده اند.

دبیرستان های علوم و معارف اسلامی هدی . همواره در طول سال های فعالیت خویش، حضور دانش آموزانی را درک نموده . که استعدادهای فطری شان را در راه تربیت دینی و تقویت اعتقادی و التزام به ارزش های انقلاب اسلامی صرف کرده اند.

تربیت یافتگانی که ضمن دارابودن دانش های پایه و شایستگی های فرهنگی و قرآنی و روحیه ی مشارکت در فعالیت های جمعی. به مهارت آموزی در حوزه های مورد علاقه ی خود پرداخته و نیازهای جسمی و روانی خود را با ورزش و تفریحات سالم تأمین می نمایند و در خلق آثار فاخر علمی، پژوهشی ، فرهنگی و ادبی پیشتاز هستند.

در حوزه های قرآنی و معارفی، شعر و ادبیات، هنرهای دستی و تجسمی، ورزشی و مهارتی، پژوهش های دانش آموزی و…

رتبه های متعدد منطقه ای، استانی و کشوری دانش آموزان این مدارس، همواره نام هدی را درخشان و پر آوازه نگه داشته است.

همچنین در رشته های نشریه دیواری، سرود، نمایش صحنه ای و عروسکی و سایر فعالیت های گروهی فرهنگی و ورزشی نیز، دانش آموزان هدی همواره خوش درخشیده و دارای مقام های کشوری و استانی فراوانی شده اند که نام بردن از آنها در این گزارش کوتاه نمی گنجد.

فارغ التحصیلان و نخبگان موفق دبیرستان های علوم و معارف اسلامی هدی

دانش آموختگان مجموعه مدارس هدی در سراسر کشور، تا کنون موفق به انجام مأموریتها و رسالت های خود در سطوح مختلف و در کسوت های متفاوت علمی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی شده اند. اکثریت قریب به اتفاق این فارغ التحصیلان.

در مراکز حوزوی یا دانشگاهی ادامه تحصیل داده و به مدارج بالاتر علمی دست یافته اند. تعداد زیادی از این فارغ التحصیلان. هم اکنون با عنوان نخبگان مراکز آموزش عالی از جمله جامعه الزهراعلیهاالسلام در حال تحصیل هستند.

تدریس در حوزه و دانشگاه . مدیریت و معاونت و تدریس در مدارس آموزش و پرورش در مقاطع مختلف، مسئولیته ای مدیریتی و علمی در سطوح ملی . استانی و منطقه ای.قضاوت، وکالت، ایفای نقشهای زنانه و مادرانه و تربیت فرزندان موفق و نخبه از جمله آثار و برکات دانش آموختگان تربیت یافته در این مدارس است.

فقط برای نمونه به چند نفر از این دانش آموختگان موفق اشاره میشود:

رییس دانشکده زن . خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب قم . مشاور رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه . و مدیرگروه فلسفه و عرفان مجتمع آموزش عالی بنت الهدی .

مدیرگروه مطالعات اسلامی زنان جامعه الزهراعلیهاالسلام. مدیر مرکز اخلاق و تربیت جامعه الزهرا علیهاالسلام . مدیر بخش بانوان مرکز قرآن و حدیث حرم مطهر و مشاور تولیت آستان مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام در امور بانوان.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم و دارنده مقالات و کتب متعدد در زمینه های مختلف فلسفی . معاون پژوهشی اسبق مرکز مدیریت خواهران حوزه علمیه استان قم .معاون پژوهشی مرکز مدیریت خواهران حوزه علمیه استان قم .معاون آموزش مرکز مدیریت خواهران حوزه علمیه استان قم .

معاون فرهنگی مرکز مدیریت خواهران حوزه علمیه استان قم. رئیس اداره سیاسی معاونت فرهنگی مرکز مدیریت خواهران حوزه های علمیه سراسر کشور. مشاور بانوان امام جمعه پردیسان.

مدیرکل امورطلاب و خانواده جامعه الزهرا علیهاالسلام مؤلف پنج جلد کتاب درسی جامعه الزهراعلیهاالسلام، دو جلد کتاب درسی جامعه المصطفی صلی ا… علیه و آله و سلم و کتب و مقالات متعدد دیگر.

آشنایی با سایر مدارس :

  1. مدارس معارف شهید مطهری.
  2. مدارس معارف صدرا.
  3. مدارس دولتی.
لینک کوتاه : https://reshtemaaref.com/?p=3583

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.